Σε συνεργασία με την Ρωσική Smolny φαίνεται πως προχωράει η ANEK LINES

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, η εταιρεία Smolny έφτασε στη Μεσόγειο αναζητώντας επενδυτή για την ακτοπλοϊκή γραμμή από την Αγία Πετρούπολη προς Ελσίνκι, Στοκχόλμη και Τάλιν ενώ θα μπορεί να επεκταθεί και σε κρουαζιέρες προς Καλίνινγκραντ και Ρίγα.

Η εταιρεία Smolny θα κατέχει το 51% του νέου ομίλου και οι συζητήσεις με την ANEK LINES στοχεύουν να συνεισφέρει στο νέο σχήμα με ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας 2500 επιβατών και Ice class για τις θαλάσσιες μεταφορές στην Βαλτική.

Στο σχήμα θα συμμετέχει και ο όμιλος Litinus (που ασχολείται με την κατασκευή ακινήτων) και η Prime Bulk (παρέχει υπηρεσίες συμβούλων). Μέχρι το τέλος του έτους πιστεύεται πως ο όμιλος θα έχει ολοκληρώσει τις συμφωνίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος Litinus διαθέτει έκδοση ρωσικής γλώσσας του ιστότοπου και τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Κρήτη αλλά και στο Κίεβο.

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να παράσχει ένα πλοίο ice class για 2500 άτομα, όπου στην ουσία το άρθρο «φωτογραφίζει» το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Συζητείται το ενδεχόμενο το πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί να σηκώσει σημαία Ρωσίας.

Σχολιάστε