Με λαμπρότητα η υποδοχή του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ – Γιορτή των Μινωικών στη Σούδα

Με λαμπρότητα τελέστηκε η τελετή των εγκαινίων του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ στο λιμάνι της Σούδας. Παρόντες ήταν ο κ. Α. Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών, ο κ.κ. Ειρηναίος, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο κ.κ. Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου, ο κ. Α. Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο κ. Σ. Πασσάκος, Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλών Χανιωτών.

Μετά τον αγιασμό, ακολούθησε η ομιλία του κ. Μανιαδάκη και στη συνέχεια στο πλοίο χόρεψε ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Αντώνης Μανιαδάκης: Η κίνηση στην γραμμή Πειραιάς-Χανιά τον Αύγουστο έφτασε για πρώτη φορά στα επίπεδα της γραμμής του Ηρακλείου.

Ο κ. Μανιαδάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα δεδομένα που προκύπτουν από την δρομολόγηση του πλοίου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως κατά τους θερινούς μήνες υπήρχαν αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες. Το πλοίο έχει κατακτήσει ήδη το δικό του μερίδιο στην γραμμή.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μανιαδάκη:

Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για εμάς στις Μινωικές γιατί δεν επενδύουμε σε μια άλλη γραμμή της ακτοπλοΐας, επενδύουμε όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας και εμπλουτίζουμε την γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, το νεότερο και ταχύτερο πλοίο των Χανίων αλλά και το νεότερο πλοίο των Μινωικών Γραμμών. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό, τόσο των Χανίων όσο και του Ρεθύμνου και στους επαγγελματίες  των νομών και της ευρύτερης περιοχής ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μετατρέποντας το ταξίδι τους με πλοίο σε μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Το Μύκονος Πάλας συνολικό μήκος 214 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 1922 επιβατών 821 αυτοκινήτων ή 104 φορτηγών και 110 ΙΧ και θα εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του με ταχύτητα και πολυτέλεια. Με τη δρομολόγησή του στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς-Χανιά, ενισχύουμε την παρουσία μας στις γραμμές της Κρήτης και συμβάλλουμε με την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας σε στεριά και θάλασσα στην ποιοτικότερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών ενώ προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους των Χανίων και της Κρήτης πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Κυρίες και κύριοι,

είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην όμορφη πόλη των Χανίων και να σας έχουμε κοντά μας, δίπλα μας, αυτή την ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα και την εταιρεία μας. Η στήριξη και η συμπαράστασή σας στη νέα απαιτητική προσπάθεια θα συμβάλλουν όχι μόνο στην αναβάθμιση ακτοπλοϊκής μεταφοράς στον τόπο μας αλλά και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού Χανίων. Σας λέω χαρακτηριστικά ένα στοιχείο πέρα από το κείμενο, ότι πρώτη φορά ιστορικά που τα Χανιά τον Αύγουστο φτάσανε στο επίπεδο του Ηρακλείου σε επιβάτες και αυτό συνέβη με την την προσθήκη του Μύκονος Πάλας στα Χανιά. Σας ευχαριστούμε που ενθαρρύνετε αυτή μας την προσπάθεια, είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας. Επιτρέψτε μου να εκφράσω επίσης ευχαριστίες μου στους Χανιώτες συμπατριώτες μας που ήδη με μηνύματα και αισθήματα ειλικρινούς φιλίας, συμπαράστασης και φιλοξενίας μας εξέφρασαν ποικιλοτρόπως το Καλωσορίσατε στα Χανιά.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα κοιτάμε πάντα μπροστά. Δεν θα ακολουθούμε απλά τις εξελίξεις, θα πρωτοπορούμε σε αυτές επενδύοντας στο μέλλον προς όφελος της πατρίδας μας και για το καλό της Κρήτης μας. Σας Ευχαριστώ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε το πλοίο και τόνισε πως πρέπει να μείνει, αποφεύγοντας τις πρακτικές του παρελθόντος από άλλες εταιρείες είτε διά θαλάσσης είτε από αέρος, με σαφή υπονοούμενα για την αποχώρηση της Ryanair. Αναλυτικά είπε: «Είμαι πάρα πολύ ευτυχής και ως αντιπεριφειάρχης, πρώτα, αλλά και ως άνθρωπος, που στα Χανιά μας έρχεται αυτή η γραμμή. Η γραμμή έρχεται μόνο να προσθέσει στα Χανιά και δεν έχει ν’ αφαιρέσει από κανέναν. Έτσι υποδεχόμαστε την εταιρεία σας στα Χανιά. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο. Ευχόμαστε να μπορέσετε να εξυπηρετήσετε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες και να βοηθήσετε για όλο τον χρόνο, όπως έχουμε πει, Αντώνη. Έτσι θα σε λέω, κύριε Διευθύνοντα. Να μη φύγει η γραμμή. Να μείνει στα Χανιά για να μπορέσει να ισορροπήσει ο Νομός, γιατί τελευταία είχε προβλήματα, τουλάχιστον στον αέρα. Νομίζω, λοιπόν, ότι καλύπτεται ένα κενό μεγάλο στο Νομό και αυτό πιστεύω να συνεχίσει να γίνεται και να μη μας αφήσετε σύξυλους κάποια στιγμή. Εύχομαι καλοτάξιδο, καλές θάλασσες και πλούσια τα ελέη του Θεού να είναι και για την εταιρεία σας. Καλώς ορίσατε.»

DSC_0918

DSC_0718
Από αριστερά: Υποπλοίαρχος Χατζηνάκης Νικόλαος, Ύπαρχος Ματθαιάκης Νικόλαος, Πλοίαρχος Πετειναράκης Μιχαήλ
DSC_0818
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Μινωικών γραμμών, Φασομυτάκη Εύη

 

DSC_0721
Ο Πλοίαρχος του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, Πετειναράκης Μιχαήλ

DSC_0736

Ο Επικεφαλής του πρακτορείου Σούδας, Χαιρετάκης Εμμανουήλ

DSC_0902DSC_0892

20180910-DSC_048520180910-DSC_0487DSC_0824DSC_0784DSC_0751DSC_0779DSC_0915DSC_0715

Σχολιάστε