Μάχη του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με τους ανέμους!

Με 612 επιβάτες παρασύρεται στον κόλπο της Σούδας το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, μιας και οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεψαν στον πλοίαρχο την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι. Ο πλοίαρχος πραγματοποίησε μια προσπάθεια η οποία απεδείχθη μάταια, καθώς οι τεράστιες πλευρικές επιφάνειες του πλοίου «διευκόλυναν» το έργο του ανέμου.

Το πλοίο παραμένει στον κόλπο της Σούδας για λόγους ασφαλείας και μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι.

Παράλληλα λόγω των ανέμων, στο λιμάνι ανατράπηκε νταλίκα η οποία ήταν σταθμευμένη. Ευτυχώς δεν υπήρχε τράκτορας και έτσι αποφεύχθηκαν χειρότερες ζημιές.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Δύο ρυμουλκά κατευθύνονται στο πλοίο τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 12 και ΧΡΗΣΤΟΣ 16. Το πλοίο θα δέσει στο εμπορικό λιμάνι.

Μετά από 3 ώρες ταλαιπωρίας, το πλοίο έδεσε ασφαλώς στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού και ξεκίνησε η αποβίβαση των 612 επιβατών, 59 Ι.Χ., 20 Φ/Γ οχημάτων, 02 λεωφορείων και 18 δικύκλων.

Ανακοίνωση Ελληνικής Ακτοφυλακής:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σούδας Χανίων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν.Χ. 20, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χανιά, ότι αδυνατούσε να προσεγγίσει στο λιμένα Σούδας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» αγκυροβόλησε εντός του κόλπου Σούδας από όπου στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα με τη συνδρομή των ρυμουλκών «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 12» Ν.Π. 10446 και «ΧΡΗΣΤΟΣ XVI» Ν.Π. 3097.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 612 επιβάτες, 59 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 20 Φ/Γ οχήματα, 02 λεωφορεία και 18 δίκυκλα.

Φωτογραφίες – βίντεο:

 

Σχολιάστε